Menu:

Paivitykset:

3.1.2023:
Päivitetty


Työstäni ja taustastani

Olen ollut päätoiminen tiedetoimittaja vuoden 2006 lopusta lähtien. Olen erikoistunut avaruustekniikkaan, mutta kirjoitan paljon myös tähtitieteestä ja satunnaisesti myös muista aiheista.

Tähdet ja avaruus -lehdelle olen kirjoittanut vuodesta 2004 lähtien, aluksi osa-aikaisena. Nykyän kirjoitan yleensä noin 12-18 sivua per lehti (8 numeroa vuodessa) sekä noin puolet lehden sivuston päivittäisistä uutisista.

Olen iloinen, että Suomesta löytyy niin paljon avaruudesta kiinnostuneita ihmisiä, siitä kertoo jo Ursan jäsenmääräkin, joka on väkilukuun suhteutettuna yksi korkeimmista maailmassa.

Olen toiminut koko ikäni erilaisissa yhdistyksissä, suurimpina niistä Ursan hallituksen jäsenenä 2008-2013 ja Tiedetoimittajain liiton hallituksessa 2013-2018. Olen toiminut myös Ympäristötoimittajat ry:n hallituksen jäsenä.

Opiskeluaikanani otin osaa moneen ESAn opiskelijaprojekteista, kuten esimerkiksi "painottomuuslennolle" eli paraabelilennolle, Ariane 5:n laukaisuun sekä REXUS-luotausrakettiprojektiin. Järjestin opiskelijaretken Ruotsin Esrangeen vuonna 2003 ja kaksi tutustumisretkeä Moskovan alueen avaruuskohteisiin vuosina 2005 ja 2007.

Olen myös aktiivijäsen Suomen avaruustutkimusseurassa ja toimin yhdistyksen IAF-yhteyshenkilönä 2011-2019.

Olen Kansainvälisen avaruusyliopiston alumni Summer Session Program 2003:lta, suosittelen ISUn kursseja lämpimästi kaikille, jotka aikovat avaruusalalle töihin.

Artikkelien kirjoittamisen lisäksi olen kiinnostunut myös erilaisista projekteista etenkin opetukseen liittyen. Olen luennoinut Avaruustekniikan kurssia TTY:llä (Nykyinen Tampereen yliopisto) neljänä vuotena. Olen myös pitänyt kursseja ja luentoja tähtitieteen harrastamiseen liittyen useille yhdistyksille.

Minulla on laaja tuntemus avaruusaiheisista tietokoneohjelmista ja olen myös tehnyt jonkin verran kuvarenderointeja ja animaatioita.

Freelancerina olen tietenkin kiinnostunut kuulemaan työtarjouksista ja yhteistyöprojekteista.